fredag 4. oktober 2013

Ovnsgratinert Kremet kylling

Ovnsgratinert kremet kylling i tomatsaus
2 personer



Du trenger:
2 kyllingfileter
1/2 oransje paprika
1 gullerot
1 vårløk
Snøfrisk naturell
Hvitløkskremost
1/2 boks hermetiske tomater
ca 1 1/2 dl vann med kyllingbuljong, og gjerne litt grønnsaksbuljong.
2 ss creme fraichè
Santamaria Chicken and steak krydder
santamaria chili explosion krydder
+andre krydder av eget ønske.

Ca 2 ss parmesan.
Du gjør:
Mariner kyllingen gjerne enten dagen før, eller noen timer før med ønsket krydder.

Del kyllingfiletene på midten om du ønsker, så tar det kortere tid å steke dem.

Sett stekeovnen på 160 grader

Varm opp stekepannen me full varme,ha i en god klatt smør, skru den så ned på middels varme når smøret er smeltet og putrer. S

tek kyllingfiletene til de får en fin stekeskorpe på begge sider, krydr dem mens du steker dem. Mens du steker dem, del opp paprika, vårløk og gullerot på den måten du ønsker.

Ta kyllingfiletene av,  ha grønnsakene og fres dem til de er blanke. tøm halvparten av den utblandede buljongen, og ha i 2 ts snøfrisk og 1 ts hvitløkskremost. rør sammen til det putrer, ha i en halv boks krøstede tomater, og rør.  Ha i resten av vannet og creme fraichè. la dette putre. Om du ønsker sausen mer kremet har du i mer snøfrisk.

Smak til med krydder.

Ta grønnsakene ut av sausen og i bunnen av en ildfast form, legg kyllingfiletene oppå og hell over sausen. Strø over parmesan, og sett i ovnen i ca 20-25 min.


serveres med ris eller pasta, gjerne en salat. Min mann vil helst ha raspa gullerøtter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar