torsdag 27. februar 2014

Kyllingkjøttboller i tomatsaus

 Kyllingkjøttboller
 2 personer ca 14 boller.


Desse kyllingkjøttbollene er geniale for du kan steke dem i ovnen, så går det fortere, og du slipper å stå å passe på mens de steker.

Målene på ingrediensene er ikke så nøyaktige her, for det går selvfølgelig litt på smak og behag. Kjøttbollene er også ypperlige til å ha med seg som lunsj, eller kanskje som en egen rett på tapasbordet? 

Sett ovnen på 200 grader
Du trenger: 
1 pk kyllingkjøttdeig
1 pk ferdig revet parmesan
1 egg
2 ss tomatpurè
ca 1 tspersille, enten fersk eller tørket
1 pk pinekjerner
1 ts Kyllingkrydder
ca 1 ts paprikakrydder
1-2 fedd hvitløk
Annet krydder av eget ønske

Ha kyllingkjøttdeigen i en bolle, tilsett egget.

Ha i ca en neve med parmesan.

Knus pinekjerner med morter e.l ca en håndflate med pinekjerner, og tilsett dem.

Tilsett tomatpurè. Ha hvitløken i en hvitløkspresse, eller kjør den i en hakker, og tilsett denne.

Ha i alt krydderet, og bland alt sammen godt, helst for hånd, blir fort seigt om man har det i maskin.

Kle en bakeplate med bakepapir, og trill bollene til passe størrelse, ca størrelsen på en liten isskje.

Når ovnen er varm setter du bollene inn i 12-15 minutt.

Om du skal ha dem i sausen og la dem trekke der så holder det som oftest med 12 min.


"Barnevennlig pastasaus!"
Om du har noen i hus som ikke liker ditten og ikke liker datten, gjør som meg å kjøp deg en liten kjøkkenmaskin som du kan kjøre ting glatt i, da kan du gjemme vekk det meste av "skumle" ting ikke alle vil ha.

Du trenger: 
1/2 boks hermetiske tomater med hvitløksmak
tomatpurè
2 gulrøtter
1/2 paprika
2 sjalottløk
kyllingbuljong
krydder av eget ønske.

Du gjør:
Kjør paprika, sjalottløk, og 2 ss av de hermetiske tomatene glatt i kjøkkenmaskin. 

Varm godt opp en gryte med teflonbelegg, og ha i blandingen. Fres denne i ett halvt minutt, mens du rører. Ha i restem av de hermetiske tomatene.

Smak til med kyllingbuljong, krydder, og tomatpurè, om du synes de blir for mye "spiss" på sausen, kan du ha i en skvett fløte, og gjerne en liten klype sukker.

Del opp gulrøttene i små biter, og tilsett desse.

La småkoke en liten stund, til kjøttbollene er ferdig. 

Tilsett gjerne kjøttbollene i sausen, og la de trekke der en stund.

Serveres med akkurat det tilbehøret du ønsker!

God middag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar