Kyllingkjøttboller i sennepssaus.
ca 30 stk.
ca 30 stk.
Du Trenger:
700 g kyllingkjøttdeig
20-40 g revet parmesan
2 egg
1-2 hvitløksfedd
Krydder: Provence,pepper,urtesalt,chili, kyllingkrydder.
Du kan selvsagt bruke annet krydder om du ønsker.
Du gjør:
Bland alle ingrediensene godt sammen.
Kok opp nok vann til att kjøttbollene kan flyte opp og fritt rundt i kjelen.
Ha kyllingbuljong, litt smør og krydder i vannet.
Form ca valnøttstore 8jeg lager litt større) boller og ha de i det kokende vannet.
Kok til det flyter opp, og i ca 3 minutter etter det.
Legg kjøttbollene over i ildfast form når de er kokte, og lag sausen av kokevannet.
Saus:
Fløte
ca 1 vårløk finhakket
1/2 paprika i biter
evt. litt mer kyllingbuljong.
Soyasaus
sennep (kan sløyfes)
Tilsett fløte, vårløk og paprika, gi ett lite oppkok, smak til med soya, sennep evt. Krydder.
Når du er fornøyd med sausen tykner du sausen med maizenna (forklart på maizenna pakning)
og gir ett lite oppkok, ha kjøttbollene opp i sausen, og middagen er servert!
Kan serveres både med ris, pasta, og poteter.
Ha i
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar